

FOTO: Domepitipat/Gettyimages

FOTO: Shutterstock

FOTO: Lilechka75/Gettyimages




FOTO: Domepitipat/Gettyimages

FOTO: Shutterstock

FOTO: Lilechka75/Gettyimages



Ingver je izvrsten vir bakra, magnezija, mangana, fosforja, selena, cinka, železa in vitamina C.
Varuje pred številnimi težavami z zdravjem. Dokazano je, da blaži slabost in druge prebavne težave. Ob tem je v njem aktivna snov gingerol, antioksidant, ki ima izjemno protivnetno moč in ščiti pred kroničnimi vnetnimi boleznimi.

Leta 2022 so v časopisu World Journal of Gastroenterology objavili rezultate raziskave, ki je dokazala, da ingver spodbuja praznjenje želodca zlasti pri osebah, ki imajo težave zaradi slabe prebave.
S tem blaži napihnjenost in omili nelagodje v zgornjem delu prebavil.

Zadeva je preprosta: košček korenine (približno en centimeter) naribajte in prelijte z 240 mililitri vroče vode.
Pustite 10 minut in sveže pripravljeno pijačo zaužite, kadar se težava pojavi, svetuje misszdrava.
Z oddajo e-poštnega naslova se prijavim na uredniške e-novice družbe Delo mediji d. o. o. Odjava je možna kadar koli prek povezave »Odjava« v vsakem sporočilu. Več v Politiki zasebnosti.
